دبیر همایش روانشناسی سرمایه گذاری گفت: کارگزاری ها و شرکت های تامین مالی در کشورهای پیشرفته، بخشی به نام روانشناسی مالی دارند اما این بخش در کشور ما وجود ندارد.
علی اخوت، در حاشیه اولین همایش روانشناسی سرمایه گذاری که با حضور سخنرانان داخلی و خارجی در سالن همایشهای هتل قلب تهران برگزار شد، افزود: حدود یک سالی است که بر روی روانشناسی سرمایه گذاری کار میکنیم و تصمیم گرفتیم آن را اجرایی کنیم.
وی ادامه داد: هرچند معامله کننده، افرادی باهوش و با تجربه هستند اما این افراد هم نیاز دارند کسی کنارشان باشد و دست آنها را بگیرد تا استراتژی موفقی برای آنان، طراحی و اجرا کنند.
اخوت تاکید کرد: یک استراتژی ممکن است برای یک فرد مناسب و برای دیگران مناسب نباشد که دانش و فهمیدن این موضوع یک علم است و به آن روانشناسی سرمایه گذاری میگویند.
وی بیان داشت: عملیاتی ساختن این موضوع نیاز به یکسری تکنیکها، دورهها، آموزشها و تمرینها دارد، اگر این کارها انجام شود، افراد معامله گر خوبی خواهند شد.
اخوت افزود: در این مجموعه، هم معامله گران بزرگ هم پزشکان مغز و روانشناسان حضور دارند، به عبارتی این افراد با هم روانشناسی سرمایه گذاری را تشکیل میدهند.
وی تاکید کرد: هر کدام به تنهایی نمیتواند کاری بکند به طور مثال معامله گر خوب یا روانشناس با تجربه به تنهایی نمیتوانند کاری کنند بلکه ترکیب آنها مجموعه موفق به دست میآید و ما میخواهیم آن را در کشور پیاده سازی کنیم.
اخوت با اشاره به اینکه هدف ما این است که از شرکتهای بزرگ کار را آغاز کنیم، افزود: ۳ تا ۶ ماه در قالب ۵ دوره میتوان افراد را آموزش داد.
وی ادامه داد: ما در ابتدا بر روی افراد کار میکنیم تا متوجه شویم مشکل کجا است، افراد باید متوجه شوند که نمیتوانند بازار را کنترل کنند، بلکه عکس العمل مناسب مهم است.
اخوت در پاسخ به این سوال که آیا بهتر نیست آموزش را از سنین جوانی را آغاز شود، گفت: این مطلب درستی است و باید این آموزش از سنین جوانی آغاز شود.
وی به برگزاری اولین همایش روانشناسی سرمایه گذاری اشاره کرد و گفت: در این همایش سرمایه گذراران بزرگ مالی حضور داشتند.
اخوت تاکید کرد: ما انتظار داریم وقتی کارگزاریها و انجمن مالی ایران پذیرفتند این موضوع تأثیرگذار است، افراد راحت تر آن را قبول کنند.