مرکز سراج در دانشگاه علوم پزشکی قم راه‌اندازی شود
مرکز سراج در دانشگاه علوم پزشکی قم راه‌اندازی شود
کارگروه «سلامت اجتماعی و کاهش آسیب‌ها» با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم و معاونین دانشگاه و برخی مدیران استانی تشکیل و در آن بر لزوم توجه بیشتر به بعد سلامت اجتماعی در حوزه سلامت تأکید شد.

کارگروه «سلامت اجتماعی و کاهش آسیب‌ها» با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم و معاونین دانشگاه و برخی مدیران استانی تشکیل و در آن بر لزوم توجه بیشتر به بعد سلامت اجتماعی در حوزه سلامت تأکید شد.

دکتر مهدی مصری در کارگروه «سلامت اجتماعی و کاهش آسیب‌ها» در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی به ابعاد مختلف سلامت جسمی، روانی، معنوی و اجتماعی اشاره و اظهار کرد: مراکز تحقیقاتی مرتبط با مؤلفه‌های اثربخش اجتماعی در سلامت در دانشگاه‌های علوم پزشکی وجود دارد اما به بعد سلامت اجتماعی در حوزه سلامت کمتر توجه شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نقش تأثیرگذار وزارت کشور در حوزه اجتماعی را موردتوجه قرار داد و گفت: دانشگاه در برنامه تحول و تعالی خود یکی از ابعادی که به آن توجه دارد حوزه اجتماعی سلامت است.

لزوم توجه بیشتر به بعد سلامت اجتماعی در حوزه سلامت

به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، مصری با بیان اینکه یکی از حوزه‌های مهم در سطح استان قم حوزه سلامت اجتماعی است، اظهار کرد: یکی از ظرفیت‌های مهم استان وجود مؤسسات و پژوهشگاه‌های بزرگ حوزوی و فرهنگی در سطح استان است که باید دانشگاه نیز با استفاده از اسناد بالادستی و ظرفیت عظیم حوزه در حوزه سلامت اجتماعی در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی قدم بردارد.

مصری مطرح کرد: در سطح وزارت بهداشت رزومه پاسخگوی اجتماعی در حال تدوین است؛ انجام این کار سبب می‌شود همکاران علوم پزشکی در حوزه‌های مختلف، علاوه بر کار و مهارت خودشان که در راستای رشته خودشان است، بتوانند نیازهای چالش‌های فرهنگی، سلامت و اجتماعی را شناسایی و نسبت به حل آن اهتمام داشته باشند.

استان قم در اجرای طرح‌های ملی پیشگام باشد

در ادامه رئیس نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم به وجود بیش از ۶۰۰ پژوهشگاه و موسسه علمی پژوهشی در شهر مقدس قم اشاره و اظهار کرد: با وجود این ظرفیت‌های عظیم در سطح استان، طرح ملی بهار نکو که در راستای ازدواج آسان از استان شیراز کلید زده شد باید از استان قم آغاز می‌شد اما این‌گونه نشد؛ و یا طرح حمایت از اقشار آسیب‌پذیر که از استان خراسان رضوی شروع شد باید همگام با این استان از قم نیز شروع می‌شد اما انجام نشد؛ لذا باید دست‌به‌دست هم داده و باید در اجرای بسیاری از طرح‌ها همچون سایر استان‌ها پیشگام باشیم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید محمد طاهری با بیان اینکه استان قم در بسیاری از امور همچون مقابله با همه‌گیری کرونا پیشگام بوده است، گفت: پیرامون سلامت جسمی باید دستگاه‌های دیگر اجرایی استان به کمک دانشگاه علوم پزشکی قم بیایند و به‌تنهایی نمی‌توان در حوزه سلامت گام‌های مثمر ثمر برداشت و به نتایج مثبت دست‌یافت بلکه با مشارکت، وحدت و همدلی باید کمبودها را جبران و با توجه به شاهراه مواصلاتی بودن استان منشاء خیر در این استان بود.

لزوم راه‌اندازی مرکز سراج در قم

همچنین سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نبود نیروی مددکار در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را یک ضعف دانست و گفت: راه‌اندازی مرکز سراج در سطح استان راهکاری است که با برنامه‌ریزی و کمک مدیران دستگاه‌های اجرایی و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم می‌تواند حل‌کننده بسیاری از آسیب‌های اجتماعی استان باشد.

دکتر اصغری چهار مزیت راه‌اندازی مرکز سراج را موردتوجه قرار داد و گفت: پیشگیری سطح یک روانشناسی بالینی، سطح دو ویزیت روانپزشک، سطح سه توانبخشی و سطح چهار روان‌درمانگر است که با راه‌اندازی پنج مرکز در استان آسیب‌های اجتماعی بسیار کاهش خواهد یافت.

وی بر لزوم راه‌اندازی مرکز اچ اس آر با کمک معاونت تحقیقات و فناوری تأکید و اظهار کرد: باید مشکلات هر استان را خاص خود آن استان دیده و طبق شاخص‌های موجود در آن استان برنامه‌ریزی کنیم؛ درنتیجه نباید مقلد باشیم و باید به سازمان‌های بهداشت جهانی الگو ارائه دهیم.

در بخشی از این کارگروه علیرضا تقی پور نماینده سازمان امور اجتماعی کشور، محبت کردن از سوی والدین به فرزندانشان را مورد تأکید قرار داد و گفت:اگر فرزند از سوی والدین محبوب واقع شود آسیب‌های روانی و اجتماعی بسیار کاهش می‌یابد.

تقی پور در پایان با بیان اینکه علت و دلیل آسیب‌های اجتماعی فقط مسائل اقتصادی نیست، افزود: باید نحوه درست و صحیح ارتباط با جنس مخالف را به دانش آموزان و به‌ویژه دانشجویان یاد بدهیم.